Het vakantiegevoel

De afgelopen weken hebben we tussen het klussen door veel visite gehad waarvan er ook verschillende bleven logeren. Voor ons leek het dan ook gewoon vakantie, gezellig samen ontbijten en de toerist uithangen ๐Ÿ˜ƒ. Het was super gezellig en ook leuk om ook anderen de voortgang van de B&B te laten zien. Ook hebben de meeste volgens mij wel ervaren hoe mooi het hier is om te wonen.

Uiteraard konden de bezoekjes aan de waterval dan ook niet uitblijven.

Tijdens de wateroverlast in 2021 waren er bij de waterval 2 bruggen weg geslagen. (Wij wisten in eerste instantie niet eens dat die er ooit waren) In de afgelopen weken hebben ze nieuwe bruggen geplaatst waardoor je nu eigenlijk soort van rond kunt lopen waardoor je de waterval ook vanuit een andere kant kunt zien. Het pad aan de andere kant van het water is een stuk minder stijl waardoor het ook voor mensen met kinderwagens of rolstoelen toegankelijk is. (Al denk ik dat het met een rolstoel nog best een flinke tocht is maar het zou kunnen) Je kunt merken dat het vakantie is want het is elke dag erg druk bij de waterval. Het voordeel dat je nu aan de andere kant kunt komen is dat je dan toch nog een foto kunt maken zonder dat er mensen op de foto staan๐Ÿ˜‰

Tussen de visite door hebben we ook niet stil gezeten. We zijn verder gegaan met de tuin. De minigraver kwam, deze kon nu door de poort dus dat was iets makkelijker, althans dat dachten we….. De verhuurder had hem in de tuin gereden en was weer weg, wat denk je we wilde gaan starten, nog geen 2 meter gereden weer de rups/band eraf. Gelukkig kon de verhuurder deze keer wel snel terug komen en had hij hem er zo weer op liggen waardoor we toch aan de slag konden.

Hier leven veel woelmuizen (zijn kleine muisjes met een spits neusje) waar mensen met een moestuin niet blij van worden. Tijdens het graven hadden we een woelmuis te pakken, echter bleek dat die ook nog baby’s had en dan zien ze er toch wel heel schattig uit. Moeder had waarschijnlijk toch wel een klap gehad met het opscheppen waardoor ze erg sloom was. Moeder en kinders weer bij elkaar op een veilige plaats gebracht omdat het toch wel zielig was, helaas mocht mijn reddingsactie niet baten want later toen ik ging kijken zag ik dat ze het niet gehaald had.

Uiteindelijk na 5 aanhangers bomvol met groenafval en het nodige puin hadden we een iets ander zicht en toch wel een grote vlakte.

We hebben daarna rondom de “parkeerplaats” palen en hekwerk gezet waar we klimop tegenaan gepland hebben zodat de parkeerplaats straks een beetje afgeschermd is van de tuin. De klimop maar even uit Nederland gehaald want die verschillen zijn toch wel erg groot. 1 plantje klimop was in Duitsland meer dan 3 x zo duur dan in Nederland dus als je dan voor 54 meter moet hebben scheelt dat toch een hoop.

Toen kon de afwerking beginnen…..worteldoek erin en toen 30 ton (3 vrachtwagens) grind. Over 1 ding zijn we het beide eens, die gaan er nooit meer uit haha.

Maar nu we uiteindelijk na hard werken en zweten het resultaat zien zijn we er erg blij mee en kunnen we dat stuk van de tuin in elk geval afvinken โœ”๏ธ

Aanstaande maandag begint de loodgieter dus dan kunnen we daarna binnen verder gaan werken aan de afwerking.
Heel veel lieve zonnige groetjes uit Senscheid.

5 comments on “Het vakantiegevoel

  1. Danielle

    Weer even lekker bijgelezen en weer genoten van de vele mooie foto’s en verhalen buufke! Man wat hebben jullie al een werk verzet..goed om te lezen dat jullie tussendoor ook wel echt kunnen genieten. En de kleurtjes voor de B&B…๐Ÿ‘Œ๐Ÿผ Onwijs leuk! Maar had ook echt niets anders verwacht! Gaat prachtig worden…wat zeg ik…dat is het nu al! Wat wonen jullie daar toch ontzettend mooi! ๐Ÿ˜

    Reply
  2. Paula

    Wat een werk weer verzet
    Als ik je plannen hoor word het straks daar wel heel gezellig zitten
    Ik weet zeker als jullie straks klaar zijn je een super mooi plekje hebt gemaakt
    Waar we komen genieten
    Tijd genoeg in de toekomst
    Liefs van ons

    Reply
  3. A De tree

    Mooi om weer te lezen
    Jammer dat mijn zus me voor was met reageren ๐Ÿคช
    Het word prachtig โค๏ธ๐Ÿ˜˜

    Reply
  4. Dries en Adje Zijlstra

    Jeetje, Marcella en Jeroen, wat een werk dat grind.
    Hadden jullie vast spierpijn na het storten!! Maar nu begint morgen de loodgieter, dat gaat dan weer hard werken worden. Jou pa is er weer om te helpen, hoe fijn is dat. Heel veel succes verder, en ja, mooi worden gaat het zeker, dat weten we nu al.
    Liefs van Dries en Adje.

    Reply
  5. Jan en lia

    Het was idd gezellig en wat een goede gastvrouw(maar dat wisten we al)en natuurlijk gastheer.Maarrrr wat hebben jullie veel gedaan,en wat worden de kamers groot๐Ÿซข.
    Petje af voor jullie.de omgeving is prachtig,๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐje blijft je ogen uitkijken.we komen gauw weer eens kijken.๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜en hopen dan geen hert op de snelweg tegen te komen.

    Reply

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *