weer eens een kleine update

Het is inmiddels al weer even geleden dus maar weer eens een berichtje vanuit Duitsland.

Met het mooie weer hebben we een start gemaakt in de tuin, rondom stonden veel bomen/struiken welke er allemaal uit moeten. We hebben deze eerst allemaal kort gesnoeid zodat we ze er met een mini graafmachine makkelijk uit kunnen halen. We hadden deze 2 weken geleden gehuurd maar helaas schoot na een paar uur de rups/band eraf 😱. De verhuurder was op dat moment niet in de gelegenheid om te komen en toen hij kwam bleek dat er ook een onderdeel stuk was waardoor hij hem uiteindelijk weer mee nam. Volgende week gaan we een nieuwe poging wagen.

Wel hebben we de waterput welke in de tuin stond gesloopt, dat was nog een hels karwei. De put was gemaakt van natuursteen met beton. De natuurstenen maar bewaard zodat we iets minder puin hoefde af te voeren maar alsnog 3 volle aanhangers met puin. Aan de zijkant van de tuin tegen de buurman aan het stukje tuin opgeknapt en daar de natuursteen maar als sierrand gelegd.

   

Rechts in de achtertuin komen de parkeerplaatsen zodat de “binnenplaats” hier niet voor gebruikt hoeft te worden. De huidige stenen poort die er stond was te smal waardoor we deze ook afgebroken hebben. Uiteindelijk willen we nog wel een soort van verbinding tussen de 2 schuren maken maar dan van hout.

Binnen heeft ons pa beneden in de B&B kamer het deurgat van de woonkamer naar de slaapkamer verplaatst en muren geplaatst in de slaapkamer/badkamer.

Verder genieten we nog steeds volop van de mooie omgeving hier en de natuur. Zo leuk en mooi om te zien hoe de natuur door het jaar heen veranderd. Er zijn veel verschillende vogels in de buurt. De grootste is de rode wouw, wanneer de boer het gras heeft gemaaid zie je ze vaak in grote getalen. De spanwijdte van deze vogel is ongeveer 160 cm dus dat is behoorlijk. Ook zwaluwen zijn er erg veel en zitten met regelmaat op de stroomkabel bij ons huis.

 

Van de week tijdens het wandelen nog een bloemetje bij elkaar geplukt.

Lieve groetjes vanuit Senscheid🌞

6 comments on “weer eens een kleine update

  1. A De tree

    Weer een mooi verhaal hoor
    Zo trots op jullie wat jullie allemaal voor elkaar krijgen
    Liefs en succes met het vervolg ❤️

    Reply
  2. Dries en Adje Zijlstra

    Hallo samen.
    Ik hoorde van jullie ma dat er weer een stukje geschreven was. Jullie doen het toch maar allemaal, wel met hulp van jullie pa natuurlijk, maar we hebben respect voor jullie hoor. Het gaat al mooi worden, elke keer weer wat meer. Moed houden en gezond blijven hé. Liefs uit Friesland. O ja, mooie bloemen hoor, mooie omgeving ook. Groetjes van Dries en Adje.

    Reply
  3. Paula

    Weer hard gewerkt
    En een mooi bosje bloemen bij elkaar geraapt
    Goed bezig hoor
    Tot snel xxx

    Reply
  4. Lia

    Oohh weer veel gedaan.herken het volgende week niet meer terug denk.😄ben heel benieuwd😘

    Reply
  5. Marcel

    Wat een vooruitgang! En wat begint het mooi(er) te worden! 🤩 Hard werken loont en dat kun je wel zien. We kunnen niet wachten tot het klaar is en dan gaan we zeker meteen boeken! Chapeau! 👏🏽

    Reply

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *