De laatste dagen in Nederland

Als eerst bedankt voor de leuke/lieve reacties welke we hebben gekregen op de vorige berichten!

Inmiddels zijn het al de laatste dagen hier in Nederland, wat is het toch snel gegaan. Aanstaande dinsdag gaan we met de laatste spullen naar Duitsland, woensdag naar de notaris in Nederland en dan is het echt zover. Inmiddels hebben we in Senscheid al een keer nachtvorst gehad wat toch wel mooie plaatjes oplevert. Onderweg naar de supermarkt toch maar even wat foto’s gemaakt. Zo’n mooie omgeving maakt een ritje naar de supermarkt alleen maar genieten!

 

Afgelopen weekend een klein afscheidsfeestje gehad in de              Duitse stijl.

Het was een beetje dubbel maar wel heel leuk en gezellig om op deze manier nog een keer met iedereen samen te zijn voor ons vertrek.

 

 

Uiteraard zijn we ondertussen ook in Duitsland nog aan de klus geweest. De plannen die we in eerste instantie hadden gemaakt hebben we al wat bij moeten stellen (en dat zal vast nog heel vaak gebeuren). De bedoeling was dat we met de B&B zouden starten. We zouden vanuit de zolder naar beneden gaan werken maar (wat zo vaak gebeurd) dit zal niet gaan lukken.

Het huis is lang geleden gebouwd en dat is terug te zien in de manier van bouwen. Het begon met de piepschuimballetjes, zaagsel en stro tussen het plafond. Maar ook de muren zijn iets anders gezet. Ze hebben gebruik gemaakt van boomstammen met daar tussen in stenen gemetseld. Een andere muur bestaat weer uit takken, stro en een soort klei dus kort om zal alles er eerst uit moeten zodat we vanaf beneden alles weer opnieuw kunnen opbouwen.

Dit maakt dat de keuken en de logeerkamer minder lang gebruikt kunnen worden dan we hadden gedacht. We starten nu dan toch maar in de schuur met onze eigen badkamer en slaapkamer zodat we in elk geval allemaal op een “stofvrije” plaats kunnen slapen. Ook maken we een soort van noodkeuken in de schuur, zodat we daarna weer volop aan de slag kunnen in de B&B.


 

     Voor nu de laatste keer

        lieve groetjes vanuit

                Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

3 comments on “De laatste dagen in Nederland

  1. Gonny Baake

    Wat een geweldig mooi projekt zijn jullie begonnen! Veel werk uiteraard maar jullie zijn kanjers!
    Veel suc6 en we komen ooit nog een keer aan!
    Gr. P&G😘

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *