Weer even een update

We zijn weer even een paar weken verder. De week voor pasen waren pa en ma gezellig hier. Ons pa samen met Jeroen aan de klus en ik met ons ma de toerist uitgehangen 😃. We hadden op zich nog best lekker weer dus we konden soms ook nog buiten zitten.  Uiteraard mocht de waterval bij Nohn niet ontbreken.

De verdiepingsvloer is inmiddels bijna helemaal klaar. We konden daar niet mee verder omdat ze deze week de nieuwe kozijnen kwamen plaatsen en ze dan wel veilig moeten kunnen werken.

Vrijdag en zaterdag voor pasen hoorde we een aantal keer een hoop herrie door de straat komen. Dit bleken de klepperkinderen te zijn die zaterdag ook bij iedereen aanbelde om hun geklepper te laten horen en een snoepje te krijgen. Hieronder een stukje over de historie van internet :

Klepperkinder dagen

Tussen Goede Vrijdag en Paaswake zwijgen de klokken. Volgens de legende vlogen ze naar Rome om gezegend te worden en zullen ze met Pasen terugkeren. Ondertussen zijn in veel dorpen in de Eifel kinderen aan het ploegen. Het geluid van houten ratels, raspen en gekletter heeft een lange traditie

Met ratelen, raspen en rammelaars of rammelaars zwerven ze om zeven uur ’s ochtends, ’s middags en rond 18.00 uur ’s avonds door de straten. Dat is niet vreemd. Integendeel, het heeft een grote traditie in de Eifel, die altijd overwegend katholiek is geweest.

Zaterdag voor Pasen zijn we met zijn vieren gaan ontbijten bij een boeren cafe hier in de buurt. Die hebben naast de boerderij ook een soort cafe waar je kunt ontbijten of koffie met gebak kunt gaan eten, dus dat wilde we graag eens proberen. 1e paasdag hebben we hier gegeten. Een mooie bos bloemen (voor op tafel) uit eigen tuin geplukt 😃.  2de paasdag ons pa en ma weer naar Nederland gebracht. Nog even langs Jeroen zijn vader en nog gezellig bij mijn broer gegourmet voor we weer terug gingen naar huis.

We hebben hier in het dorp veel lieve buren. Helemaal onder in het dorp woont een echtpaar welke ons heel veel helpt met allerlei dingen die voor ons nog wat lastig zijn ivm de taal. Nu heeft die man voor ons een oorkonde gemaakt, zo ontzettend lief☺️

Gister en vandaag zijn de nieuwe kozijnen geplaatst. De deuren worden pas later gedaan als we klaar zijn met het ruwe werk. Toch wel al een heel verschil toen we het kochten en nu.  Beetje bij beetje begint het nu ergens op lijken😃

Zonnige groetjes uit Senscheid 🌞

12 comments on “Weer even een update

 1. Dries en Adje Zijlstra

  Nou jongelui, er is al weer veel gebeurd en gedaan. . En wat grappig van die ratelende jeugd. Zo leer je weer nieuwe dingen over de Eifel. En dan die oorkonde, echt geweldig. Die zijn wel trots op jullie zeg. Net als wij.
  Groetjes en ga zo door.

  Reply
 2. Lia en jan

  Weer een mooi verhaal,en hard gewerkt.we kennen het nu al niet meer terug.😘
  Groetjes van ons

  Reply
 3. Jeanet

  Wat leuk om te lezen en te zien! Jullie zijn heel goed bezig,. Veel gezelligheid, maar ook hard werken. Veel succes nog en lieve groetjes van ons uit Etten-Leur!

  Reply
 4. A De tree

  Mooi verhaaltje weer
  En wat heb ik genoten van de tijd bij jullie
  Het ziet er mooi uit met de nieuwe kozijnen hoor
  Liefs 😍

  Reply
 5. Ankie

  Gezellig dat je pa en ma een weekje zijn geweest en zo kom je achter tradities
  Van de klepperende kinderen en al hard gewerkt nog heel veel succes!
  Groetjes Joost en Ankie

  Reply
 6. Danielle

  Prachtig! En wat een heerlijk verhaal om weer te lezen! Fijn dat jullie naast het klussen ook echt kunnen genieten van alles daar! Goed bezig!!!

  Reply
 7. Marjon Huijskens

  Hoi Marcella
  Jullie zijn hard aan het werken en ik weet zeker dat het iets moois gaat worden .
  Heel veel succes en wie weet zien we elkaar nog een keer .
  Liefs Marjon Huijskens

  Reply
 8. Paula

  Hoi cel
  Wat is er al weer veel gebeurd en wat ziet het er goed uit dat word een he.le gezellige b&b daar ben ik van overtuigd
  Het word tijd dat we het weer komen bekijken
  Gaan we snel doen
  Liefs van ons

  Reply
 9. Marna de Jongh

  Wat leuk om de lezen wat er allemaal is gebeurt. Knap om zo’n uitdaging aan te gaan.
  Heel veel geluk gewenst en ik hoop eens aan te komen Marcella.
  Groetjes Marna

  Reply
 10. Konings Jessica

  Wat leuk om te lezen hoe het gaat bij jullie, al hard gewerkt!
  Wij zijn ook bezig om een oude boerderij helemaal te verbouwen, dus weet hoeveel werk en hoe stoffig t is😅
  Suc6 verder , groetjes Jessica Konings

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *